Βιογραφικό

 

Η Τότα Αρβανίτη-Παπαδοπούλου είναι νηπιαγωγός.
Από το 2003 ως το 2018 υπηρέτησε ως Σχολική Σύμβουλος Π.Α. σε εκπαιδευτικές περιφέρειες της Αθήνας, των Κυκλάδων και της Θεσσαλίας.

Είναι Διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Εκπαιδευτική Έρευνα του Πανεπιστημίου Lancaster της Αγγλίας. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή και είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Έχει διδάξει στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, στα προγράμματα Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πατρών, σε ΠΕΚ της Αθήνας, του Πειραιά, της Αλεξανδρούπολης και της Λάρισας και σε πολλά ΙΕΚ.

Έχει διατελέσει μέλος Επιστημονικών Επιτροπών του Υπουργείου Παιδείας και Αναπληρωματικό μέλος του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Θεσσαλίας στη θέση του Προϊστάμενου Επιστημονικής– Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Θεσσαλίας.
Συμμετείχε ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια καθώς και ως επιμορφώτρια σε πολλές επιμορφωτικές ημερίδες και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Π.Ε. σε όλη την Ελλάδα.

Το συγγραφικό της έργο έχει ως αποκλειστικό περιεχόμενο την προσχολική ηλικία. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων.

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Παιδαγωγών.